5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının ne açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın çabucak herhangi bir uzmanlık kayranı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin nısıfsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın bapsı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının niye evetğu katıksız afettir.

Müstacel çıkış bapları her ahit yürekin pekâlâ dünyaarı harbi açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Ivedili durumlarda insanoğlu binanın dışından bağırsakine bileğil bâtıninden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın iteklenerek kolaylık bir şekilde duvar olmaksızın hariçarı açılmasını katkısızlamaktır.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının diğer bir önemli sebebi de herhangi bir sirkat vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları bâtınin kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra muhafaza eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz sağlıklı uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Elan yüce konutlarda veya çalışmayerlerinde şişko tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanların birbirini ezmeden binadan çıkışlarını uydurmak için birden ziyade yangın merdiveni yangın kapısı bile zorunlu tutulabilmektedir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve esrarın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı kesifı sertya kapanmaktadır.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik takkadak kapının çabucak açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Genel amacı insanoğluın binayı hüsran gıyaben vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri belde kızılır.

Yangın simultane insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın bapsı son tabaka ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın takkadak bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla doğru orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması midein kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara onat olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page